Dag9: Stans-Flueli/Ranft- Sachseln

Statistiek: volgens de wandelgids 19,1 km – st:900m – dal: 837m. Volgens gevoel nog meer. Mijn gps geeft wat minder maar vrees iets mis gegaan. Tot: 186,4 km. Totst: 5214m.

Gisterenavond alweer zwaar onweer met alles er op en er aan. Vreesden vandaag voor regendag maar is droog gebleven; spijtig dat de wolken laag hingen (en dus ook geen zon). Mag niet klagen als je vergelijkt met …. .

De tocht begon direct met zware klim en we kruisten het treintje van de Stanserhorn dat ik nog kende van vroeger. Vandaag steeds op en af. De klim naar Ranft en woning en geboortehuis van broeder Klaus mocht er ook zijn (725m).  Hier loopt redelijk wat volk, zowat Lourdes van Zwitserland. Zelfs de paus is hier geweest. In het geboortehuis van broeder Klaus kregen we prive uitleg omdat we blijkbaar erg belangstellend waren. Thomas moest de helft vertalen: ik verstond dat plaatselijke Zwitsers Duits niet en mijn kramiekel Hoch Duits verstond dat vrouwke weer niet. Er liep ook zusterke binnen van 84 jaar. Blijkbaar had ze meer dan 10 jaar in Rome de keuken gedaan voor de Zwitserse garde (veronderstel dat die dus regelmatig rosti en raclette kregen😂).  Na Flueli-Ranft kunnen weerstaan aan de terassen en dus slechts wat water gedronken. Verder naar Sachseln (491m) aan de Sarnensee. Pad bleef nog lang hoog boven … en dan met vele trappen naar beneden. Mijn nieuwe kniesteunen konden hun kwaliteit bewijzen. In de kerk nog eens gaan kijken naar de overblijfselen van Klaus (zoals zijn kleed) en dan konden we niet weerstaan aan het eerste terras. Mijn logement was maar 50m verder. Om 5u13 afscheid van Tanja en Thomas.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s